Under denna kurs får du en fördjupad förståelse av autism, adhd och IF/svag teoretisk begåvning.
Katarina Sörngård kommer att gå igenom en del av de senaste årens spännande forskning om hur autism kan förstås. Bland annat går hon igenom teorin om ”the predicitive brain” samt Darko Sarovics modell över uppkomst av autism. Katarina Sörngård kommer också presentera verktyg för hur du som psykolog kan anpassa dina insatser utifrån kunskap om autism.
Maria Bühler kommer ge en överblick av en del av de senaste årens forskning om adhd. Vad är adhd på funktionsnivå, vad vet vi om vuxenadhd och vad säger ny forskning om samband mellan mobilanvändning och adhd? Maria Bühler kommer även fördjupa kunskapen om hur autism och adhd ser ut hos flickor och kvinnor. Vad behöver man känna till som psykolog för att inte missa flickorna och kvinnorna? Maria Bühler kommer under kursen även presentera forskning kring PDA och skolfrånvaro utifrån ett neurovetenskapligt perspektiv.
Förutom detta matnyttiga kommer Christine Bedinger ha ett fördjupande avsnitt om BIF (Borderline Intellectual Functioning), Alexandra Santillo kommer prata om hur man kan anpassa DBT vid kognitiva svårigheter, logoped AnnaEva Hallin kommer prata om språkstörning, Sabina Güsic kommer fördjupa kunskaperna om trauma och npf och Youstina Demetry ger en överblick av vad vi vet idag om etnicitet och npf.
1. Var jobbar du och vad består dina arbetsuppgifter av?
Jag arbetar sedan november 2013 halvtid på habiliteringsmottagning vuxna i Malmö och halvtid i VUB-teamet, ett regionalt team i Skåne där målgruppen är nätverket kring vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och samtidigt utmanande beteende. Jag arbetar med föreläsningar, gruppverksamheter och individuella samtal.
2. Varför blev du sugen på att gå vår kurs?
Jag fick syn på kursen då jag precis ansökt till att få specialisera mig inom neurospsykologi. I mitt arbete tycker jag ofta att det är svårt att finna evidensbaserad forskning som är till nytta för mig och patienterna i vardagen. Då jag läste kursupplägget så drogs jag till den samtidiga bredd och spetskompetens den erbjöd inom det neurovetenskapliga området.
2. Vad var det bästa med kursen?
I mitt arbete älskar jag den dynamik och kreativitet som erbjuds då jag kan röra mig från abstrakta resonemang så som tankar avseende identitet och funktionsnedsättning, till det mest konkreta så som hur får jag till vardagsrutiner så som att duscha, äta, sova osv. I kursen fick jag inspiration och påfyllnad just avseende detta, med ett tillägg avseende neuroanatomi som jag inte haft tillräckligt med kunskap av.
Kursledarna var mycket engagerade vilket smittade av sig till kursdeltagarna och jag gick tillbaka till mitt arbete med en ny glöd och glädje.
3. Vad har du mest haft nytta av i ditt yrkesliv från kursen?
Jag har fått påfyllning avseende förmågan att just hantera att dynamiskt röra mig från det abstrakta till det mest konkreta. Jag har fått en förmåga att förklara, för de patienter som önskar, hur och var vissa neuranatomiska korrelat finns och fungerar.
4. Vilka psykologer skulle du säga att kursen kan passa för?
Kursen passar alla psykologer som på något sätt arbetar med personer med funktionsnedsättning. Det kan vara inom psykiatrin, skolan, habiliteringen, socialtjänsten, SIS. Ja svårt att komma på vem det inte passar.
Fyll i vårt anmälningsformulär via knappen nedan.